Befikre
| |

Befikre – Bollywood, 2016; Elokuva-arvio

Se, joka väitti, ettei Bollywood-elokuvissa suudella, saa ainakin pari tusinaa kielisuudelmaa silmilleen katsomalla elokuvan Befikre, joka ilmestyi loppuvuodesta 2016. Mutta toisaalta, tämä intialainen elokuva onkin kuvattu Pariisissa.

Komedia Befikre kertoo ranskalaisintialaisen naisen ja intianintialaisen miehen kevytmielisestä rakkaussuhteesta, joka johtaa lopulta avioliittoon, mutta kenen kanssa – jääköön tuo juoni paljastamatta.

Elokuva sijoittuu siis Pariisiin ja sen on ohjannut Aditya Chopra. Näyttelijätär Vaani Kapoor uransa toisen Bollywood-elokuvan pääosassa hallitsee ranskan ja hindin kielen upeasti, minkä vuoksi elokuvan dialogia on mukava kuunnella – ainakin siihen asti kunnes ranskaa aletaan laulamaan kera kielioppivirheiden – Omista ranskan kielen opinnoistani on jo toki aikaa, mutta käsitykseni mukaan lause ”Älä koskaan sano rakastan sinua” lauletaan tässä elokuvassa Befikre ranskaksi väärin. Korjatkaa toki, jos erehdyn.

Elokuvan Befikre ansioita olivat kuitenkin, Vaani Kapoorin loistavien dialogien lisäksi, myös hyvät kuvakulmat Pariisilaisista maisemista, sekä, myönnettäköön pois, näyttelijä Ranveer Singh lähes ilman rihmankiertämää.


Elokuvan juoni ei puolestaan ollut kovinkaan uskottava, eikä se varmaan ollutkaan tämän komedian tarkoitus – on nimittäin vaikea uskoa, että matkaopas ja standup-koomikko viettäisivät Pariisissa sellaista luksuselämää niinkuin tässä elokuvassa nähtiin. Lisäksi joukkotappelu kirkon alttarilla tuntui kovin kaukaa haetulta.

Bollywood-tanssi bikinien pituisissa asuissa Sacre Cœur -kirkko taustallaan todisti puolestaan sen, miten tärkeää on, että tanssijoilla on tyylikkäät vaatteet, jotta esitys näyttäisi hyvältä.


Befikre leikki nimensämukaisesti huolettomasti ranskalaisen vapaamielisyyden kanssa. Elokuvan ranskalaiset kielisuudelmat näyttivät kuitenkin yli 90 prosenttisesti teennäisiltä, mikä sai katsojan ihmettelemään, oliko se tarkoituksellista, ja jos, niin miksi.
Elokuvaa voi kuitenkin suositella Pariisin ystäville ja näyttelijä Ranveer Singhin faneille.

Befikre saa minulta kolme tähteä viidestä. ***

Nyt voit kuunnella Befikren mainion albumin oheisesta *Apple Music BEFIKRE -affiliate-linkistä.

Päivitys 2023: Lisätietoa elokuvasta Befikre

”Befikre” on siis Bollywood-elokuva, joka julkaistiin vuonna 2016. Sen on ohjannut ja tuottanut Aditya Chopra Yash Raj Films -tuotantoyhtiön alla. Elokuva on tunnettu nykyaikaisesta romanttisen komedian teemastaan ja se kuvattiin laajasti Ranskassa, erityisesti Pariisissa, joka toimii elokuvan kuvauksellisena taustana.

Elokuvan juoni

”Befikre” kertoo tarinaa hahmoista Dharam (Ranveer Singh) ja Shyra (Vaani Kapoor). Dharam on stand-up-koomikko Delhistä, joka muuttaa Pariisiin työskentelemään ystävänsä klubilla. Siellä hän tapaa Shyran, vapaamielisen intialais-ranskalaisen tytön, joka on syntynyt ja kasvanut Ranskassa.

Elokuva tutkii heidän matkaansa, kun he päättävät ryhtyä vapaamuotoiseen suhteeseen ilman sitoumuksia. Tarinan edetessä heidän huolettomat ja seikkailunhaluiset kohtaamisensa kehittyvät syvemmäksi suhteeksi. He yrittävät pitää asiat kevyinä ja hauskoina, mutta heidän toisiaan kohtaan kasvavat tunteensa tuovat mukanaan monimutkaisuuksia. Elokuva esittelee heidän kamppailunsa selvittääkseen, mitä he todella haluavat suhteeltaan ja elämältään.

Tyylielementit

”Befikre” erottuu modernilla lähestymistavallaan romantiikkaa ja suhteita kohtaan. Elokuva poikkeaa perinteisistä Bollywoodin romantiikkaklišeistä ja keskittyy niiden sijaan vapaamielisempään ja epätavanomaisempaan rakkauteen ja kumppanuuteen. Se on täynnä eloisaa musiikkia, tanssikohtauksia ja värikästä kuvakerrontaa, jotka vangitsevat nuoruuden ja vapauden olemuksen.

Vastaanotto

”Befikren” vastaanotto oli ristiriitainen. Jotkut ylistivät sitä tuoreesta otteestaan moderniin ihmissuhteisiin ja sen upeista visuaalisista elementeistä, Pariisin tarjotessa viehättävän ja romanttisen miljöön. Se kohtasi kuitenkin myös kritiikkiä juonensa ja hahmojensa pinnallisuuden osalta joiltakin arvostelijoilta.

”Befikre” vaikutti intialaisen elokuvan keskusteluun nykyaikaisista suhteista ja modernista yhteiskunnasta, sekä rakkauden ja sitoutumisen muuttuvista käsityksistä. Se pyrki peilaamaan erityisesti kaupunkiympäristössä elävän nuorison muuttuvia asenteita romantiikkaa ja henkilökohtaista vapautta kohtaan. ”Befikre” erottui elokuvana, joka yritti rikkoa tyypillisen Bollywoodin romanttisen genren rajoja, mutta onnistuiko se siinä pyrkimyksessään on subjektiivista.

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *