Befikre – Bollywood, 2016; Elokuva-arvio

Se, joka väitti, ettei Bollywood-elokuvissa suudella, saa ainakin pari tusinaa kielisuudelmaa silmilleen katsomalla elokuvan Befikre, joka ilmestyi loppuvuodesta 2016. Mutta toisaalta, tämä intialainen elokuva onkin kuvattu Pariisissa.

 

Komedia Befikre kertoo ranskalaisintialaisen naisen ja intianintialaisen miehen kevytmielisestä rakkaussuhteesta, joka johtaa lopulta avioliittoon, mutta kenen kanssa – jääköön tuo juoni paljastamatta.

Elokuva sijoittuu siis Pariisiin ja näyttelijätär Vaani Kapoor uransa toisen Bollywood-elokuvan pääosassa hallitsee ranskan ja hindin kielen upeasti, minkä vuoksi elokuvan dialogia on mukava kuunnella – ainakin siihen asti kunnes ranskaa aletaan laulamaan kera kielioppivirheiden – Omista ranskan kielen opinnoistani on toki jo aikaa, mutta käsitykseni mukaan lause ”Älä koskaan sano rakastan sinua” lauletaan tässä elokuvassa Befikre ranskaksi väärin. Korjatkaa toki, jos erehdyn.

Elokuvan Befikre ansioita olivat kuitenkin, Vaani Kapoorin loistavien dialogien lisäksi, myös hyvät kuvakulmat Pariisilaisista maisemista, sekä, myönnettäköön pois, näyttelijä Ranveer Singh lähes ilman rihmankiertämää.
Elokuvan juoni ei puolestaan ollut kovinkaan uskottava, eikä se varmaan ollutkaan tämän komedian tarkoitus – on nimittäin vaikea uskoa, että matkaopas ja standup-koomikko viettäisivät Pariisissa yhtä luksuselämää niinkuin tässä elokuvassa nähtiin.
Lisäksi joukkotappelu kirkon alttarilla tuntui kovin kaukaa haetulta. Bollywood-tanssi bikinien pituisissa asuissa Sacre Coeur -kirkko taustallaan todisti puolestaan, miten tärkeää on, että tanssijoilla on tyylikkäät vaatteet, jotta esitys näyttäisi hyvältä.
Befikre leikki nimensämukaisesti huolettomasti ranskalaisen vapaamielisyyden kanssa. Elokuvan ranskalaiset kielisuudelmat näyttivät kuitenkin yli 90 prosenttisesti teennäisiltä, mikä sai katsojan ihmettelemään, oliko se tarkoituksellista, ja jos, niin miksi.
Elokuvaa voi kuitenkin suositella Pariisin ja Ranveer Singhin ystäville.

Befikre saa kolme tähteä viidestä. ***

Befikre -traileri


 

Lisätietoa Bollywood-elokuvista suomeksi oheisessa linkissä!

Befikre

 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *