Amsterdam ja Van Gogh -museon mainos (panoraama)

Van Gogh museon mainos

Päivän panoraamakuva on lähtöisin Amsterdamista, jossa eräänä aurinkoisena syysiltana Van Gogh maalausten suurennetut jäljennökset piristivät katukuvaa. Maalaukset mainostivat lähelläsijaitsevaa Van Gogh -museota, joka on kokemukseni mukaan yksi parhaimmista taidemuseoista Euroopassa.

Van Goghin kuuluisat auringonkukat – Olin maalannut jäljennöksen niistä vuonna 2001 ja vasta yli kymmenen vuotta myöhemmin sain nähdä kyseisen Vincent Van Goghin maalauksen oikeasti livenä Van Goghin omassa museossa. Vaan kyllä kannatti odottaa.

Viime syksynä pääsin puolestaan näkemään David Hockneyn maalauksia Helsingin Taidehallissa ja kyseinen näyttely yllätti ja ilahdutti katsojansa tuomalla mm. Hockneyn ipad-maalauksia Taidehallin seinälle.

Tänä keväänä Amsterdamin matkaajat pääsevät puolestaan näkemään samaisen David Hockneyn sekä Vincent Van Goghin maalauksia yhdessä ja samassa näyttelyssä, joka tulee kantamaan nimeä Hockney – Van Gogh – The Joy of Nature, mikä täten menovinkkinä mainittakoon. Löydät lisätiedot näyttelystä oheisesta linkistä.

Ja huom. jos menet, niin varaudu museojonoihin!

Lue myös, mitä Vincent Van Goghin elämäkerrasta on sanottu

ja mitä muuta taiteesta on blogattu.

Sekä lue Amsterdamista lisää englanniksi!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.