Sunnuntai St. George Bakery -leipomokahvilassa

Sunnuntaiaamupäivä on ihanteellinen aika kierrellä Helsingin keskustassa, kun kadut ovat hiljaiset ja vain satunnaisia matkailijoita näkyy siellä täällä.

Marraskuussa jouluvalot on jo laitettu Esplanadin puistoon ja poronsarvien kaltaiset valokyhäelmät koristavat puiston katulamppuja. Myös porot itse ovat saapuneet Espan patsaalle rekineen.

Teekannu ja -kuppi St. Georgen leipomokahvilassa Helsingissä

Ikkunapöydällisen kahvilan löytäminen sunnuntaina aamupäivällä Helsingin keskustasta onkin jo sitten monimutkaisempi juttu, nimittäin kaikki ikkunapöydät voivat olla varatut. Tai ainakin siltä vaikutti eilen, kun keskustassa kuljin.

Olin jo luovuttamassa kävellessäni Ruttopuiston poikki kohti keskustaa, kun silmiini osui leipomokyltti Yrjönkadulla. Hieman ihmettelin leipomon sijaintia – lähes keskellä Helsinkiä ja vielä auki sunnuntaisin, mutta päätin käydä katsomassa, mistä St. George Bakeryssa on kysymys, ja napata samalla suolaista purtavaa leipomosta mukaan.

Kakku St. Georgen leipomokahvilassa Helsingissä

Leipomossa ei kuitenkaan ollut mitään gluteenitonta suolaista purtavaa, ei edes pelkästä kaurasta leivottuja tuotteita, joten, kun huomasin, että leipomon yhteydessä toimi myös kahvila, jouduin valitsemaan itselleni oheisessa kuvassa näkyvän makean gluteenittoman kookosleivoksen kera vihreän minttuteen, joka oli erittäin hyvää.

Vapaa ikkunapöytäkin olisi Pyhän Yrjön leipomokahvilasta löytynyt, mutta koska leipomo ja kahvila sijaitsivat kellarikerroksessa, oli kahvilan pieni ikkuna turhan korkealla. Lisäksi ikkuna ei ollut puhdas ja sieltä näkyi lähinnä terassipöytä ja kadunvarteen parkatun auton rengas, joten valitsin istumapaikkani kirjahyllyn vierestä.

Onneksi sisustuelementtinäkin toiminut kirjahylly tarjosi asiakkaalle paljon mielenkiintoista lukemista eritoten ruokakulttuurin alalta. Kirjahyllyssä oli sekaisin kiehtovia antikvariaattitason kirjoja kuin uusiakin kirjoja. Suomeksi. Niiden kirjojen parissa olisi helposti vierähtänyt tunti jos toinenkin.

Vaan mitäpä muuta leipomokahvilan yhteydestä löytyi, siitä voit lukea lisää täältä.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *