Yllättävän huono intialainen ravintola Roomassa

Niinkuin blogiani seuranneet tietävät, ovat intialainen ruoka ja ravintolat lähellä sydäntäni. Olen kertonut lukijoilleni mm. hyvistä intialaisista ravintoloista Euroopassa ja muualla maailmassa.

Tänään kerron tähänastisista intialaisista ravintolakokemuksistani huonoimman, jonka olen Euroopassa saanut kokea. Se tapahtui yllättäen länsimaisen kulttuurin kehdossa Roomassa, joka ylläpitää itsestään kuvaa muodin ja kulinarisminkin mekkana.

Indian Affairs -ravintolan lautaset ja lautasliina

Viisi vuotta takaperin Roomasta löytyi yllättävän vähän intialaisia ravintoloita, toisin kuin nyt niitä näkyy olevan Tripadvisorin listoilla jopa viitisenkymmentä. Oheisesta linkistä löydät helposti intialaisia ravintoloita Roomassa, jos haluat kasvisruokaa.

3 vuotta sitten, muistan vieläkin elävästi, kuinka kävelin kaatosateessa monia kilometrejä roomalaisia katuja jopa ylämäkeen etsiessäni Indian Affairs -nimistä ravintolaa. Ja kun vihdoin löysin kyseisen ravintolan, lopettelivat he vasta siestaansa, joten jouduin nauttimaan kupin mustaa kahvia tyhjään vatsaani viereisestä kahvilasta terassikatoksessa, ennenkuin pääsin sisälle intialaiseen ravintolaan syömään. Suomessahan intialaiset ravintolat ovat auki koko päivän.

”Fresh” Lime Soda

Mietit ehkä, miksi näin niin paljon vaivaa yhden ravintola-aterian vuoksi, että kävelen Rooman poikki jalkani puhki ja vielä sateessa, mutta syy oli yksinkertaisesti se, että halusin hyvää kasvisruokaa, jossa olisi mausteita ja makua, ja vieläpä ilman gluteenia. Noilla kriteereillä Rooman ruokatarjonta oli osoittautunut yllättävän suppeaksi ja siksi etsin intialaisen ravintolan itselleni.

Kyseisen ravintolan nimi oli siis Indian Affairs ja ravintola oli siisti ja itämaisen tyylikkäästi sisustettu. Sen ruokasali sijaitsi kellarikerroksessa, mistä en pitänyt, sillä suosin ikkunallisia pöytiä ja ruokasaleja.

Tilasin ravintolassa itselleni Palak Paneerin, joka italialaisittain kuului Spinaci Con Formaggio Al Curry, eli kastike, jossa on pinaattia ja juustoa. Ravintolan menussa oli yllättäen tarjolla chapati/roti-leipiä, italialaisittain Foccaccia Fatta Con Farina Di Grana Duro Preparata Nel Forno Di Argilla, mutta valitsin annokseni kuitenkin basmatiriisillä gluteenittomasti rotileivän sijaan. Chapatiahan harvoin näkee intialaisissa ravintolamenuissa, koska se rajoittuu lähinnä kotona laitettaviin ruokiin sen vuoksi, ettei sitä voi valmistaa tandooriuunissa. Muuta eroa rotileipiin ei juurikaan ole.

Tällaista ”myrkynvihreää” Palak Paneeria olisi kannattanut välttää

Kun annokseni tuotiin pöytään, oli sen väri omituisen vihreä. Pinaattikastikkeen juustot osoittautuivat riisin kera nihkeän mauttomiksi, mutta koitin silti lisätä suolaa makua antamaan. Suola ei kuitenkaan riittänyt, vaan kastikkeen mauttomuus sai lähes etomaan. Myös seurueeni pettyi omaan ateriaansa.

Edes nälästä ei ollut parantavaksi mausteeksi – ei kyllä monessa muussakaan italialaisessa ravintolassa, jossa kävin, mutta niistä kerron myöhemmin. Indian Affairs -ravintolalle annoin kaksi tähteä viidestä, mutta tänä päivänä se näyttää komeilevan Tripadvisorissa sijalla kahdeksan peräti keskiarvolla neljä ja puoli tähteä.

Täytyy siis katsella kriittisellä silmällä Tripadvisorin suosituksia, kun ei niistä koskaan tiedä, pisteyttävätkö he siellä sisustusta vaiko ruokaa vai kenties asiakaspalvelua jonain tiettynä päivänä monta vuotta sitten. Paluumatkallani hotelliin ripotteli yhä vettä. Ja paluumatka sekin tuntui mitallapilatulta.

Indian Affairs -ravintolan ulkoterassi Roomassa, Italiassa

Lue toki myös muista, paremmista intialaisista ravintolakokemuksistani, kuten

Hyvä intialainen ravintola Helsingissä

Hyvä intialainen ravintola ja Palak Paneer Ruotsissa

Hyvä intialainen ravintola Kööpenhaminassa

Hyvä eteläintialainen ravintola Tukholmassa

Tilaamalla INDIVUE-blogin (se on aivan ilmaista), luet ensimmäisten joukossa seuraavista hyvistä intialaisistakin ravintoloista ynnä muista matkakokemuksista!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *