Helgan kakku
|

Vegaaninen noutojouluateria ravintola Silvopleesta

Päivitys 2023: Ravintola on suljettu.

Joulu on jo takanapäin, mutta vielä lämmöllä muistelen rohkeaa tempaustani, jolla hemmottelin itseäni jouluna 2020: Tilasin nimittäin kotiini vegaanisen jouluaterian takeawayna, ravintola Silvopleesta, josta kirjoitin joulukuussa. Helppo, maukas, ja ilmeisen terveellinen vaihtoehto.

Ravintoloiden ja kahviloiden suuri määrä pääkaupunkiseudulla on ollut mm. se tosiasia, jolla olen itseäni lohduttanut asuessani siellä autottomana. Autottomuus kun on tarkoittanut mm. sitä, etten ole päässyt näkemään ihmisiä ja suomalaisia matkakohteita helposti ja juuri silloin, kun haluan. Hieman kyllä Silvopleenkin kohdalla harmittelin sitä, että ruoat piti käydä sieltä itse noutamassa eikä kuljetuspalvelua kotiin ollut.

Vegaanisia jouluruokia

Mainitsemani jouluateria koostui vegaanisesta muskottipähkinällä maustetusta porkkanalaatikosta ja kardemummalla maustetusta kikhernelaatikosta, jotka lämmitettiin vielä kotiuunissa ja nautittiin itsekeitettyjen luomuperunoiden kera. Perunat täydensivät laatikkoruokia mainiosti ja sopivat erinomaisesti yhteen suosikkilisäkkeeni skagenröran kanssa. Skagenröra oli minulle täysin uusi kokemus, tofusta tehty lisäke, jota en muista koskaan ravintolassa syöneeni, toisin kuin omenasipulia, jota olen maistanut lähes joka Silvopleeateriallani 20 vuoden ajan.

Toinen uutuus minulle oli porkkala, joka ulkonäöltään muistutti kylmäsavulohta, mutta oli siis etikkaista porkkanaa suikaloituna ja savuaromilla maustettuna. Lasimestarin kasviksista tuli toinen suosikkini, ja yhä ihmettelen, miten juureksista voikaan saada niin maistuvia.

Jouluateriakokonaisuuteeni kuuluivat vielä munakoisosta ja sinapista valmistettu silli-imitaatio ja kardemummalla ja neilikalla maustettu porkkanahummus. Jälkiruoaksi oli hellyyttävän näköinen helgan kakku, joka sopi henkilölle, joka pitää taateleista ja muista kuivahedelmistä ja erityisesti vähäsokerisuudesta. Itse jäin kyllä kaipaamaan hieman enemmän makeutta.

Mukavinta tässä vegaanisessa gluteenittomassa jouluateriassa, jonka näet myös oheisissa valokuvissa, oli se, että vatsa tuli hyvin täyteen, mutta ilman jouluähkyä. Ateriasta riitti maistuvaa syötävää joulun pyhien ajaksi hyvin, mutta myönnettävä on, että kun koitti paluu arkeen, olivat chilit ja jalapenot tervetulleita takaisin lautaselle.

Jäin todella toivomaan, että sen sijaan, että lukisin lehdistä, kuinka huonosti ravintoloilla korona-rajoitusten aikaan menee, ravintolat panostaisivat enemmän ruokien kotiinkuljetuksiin ja kuljettaisivat aterioitaan ainakin koko Suur-Helsingin alueelle.

Lue lisää muista ravintolakokemuksistani.

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Ihan hyvältä näyttää ja tuosta syö yksi ihminen useamman kerran. Ja kyllä sitä kotiinkuljetusta pitäisi harkita, ainakin maksullisena lisäpalveluna. Ihan keskustasta voi noutaa, mutta Helsingissä autottomana menee pahimmillaan ikuisuus tulla keskustaan jostain kauempaa.

    1. Helsingissä on ilmeisesti hyvin ravintolatarjontaa vegaaneille. Tuntuu, että mitä pohjoisempaan mennään sitä rajoittuneempaa tarjonta on.

  2. Kiitos kommenteistanne.
    Helsingin keskustan tuntumassa on tosiaan paras ravintolatarjonta, mutta valitettavasti nykyisetkään kuljetuspalvelut eivät toimita sieltä kovin monen kilometrin päähän, mikä on todella harmi. Ja jos taas itse lähtisi autottomana ateriaa hakemaan, niin taitaisi samassa ajassa kokata sen itse. Jos vain osaisi / ehtisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *