5 syytä lukea teos Rakas keho (kust. Tuuma)

Kyynärsauvat ja kirja Rakas keho

*(Mainos: Postaus on vastine arvostelukappaleesta, jonka antoi Tuuma-kustannus)

Sain luettavakseni Katarina Meskasen ja Heidi Strengellin kirjoittaman ja Tuuma-kustannuksen kustantaman teoksen nimeltään Rakas keho. Teos oli 275 sivua paksu kovakantinen painava järkäle täynnä asiaa siitä, miksi jokaisen tulisi hyväksyä kehonsa sellaisena kuin se on, eikä verrata sitä esim. fotoshopattuihin instakuviin tai muotilehtien mainoskuviin. Vaikka tuollainen kuulostaakin itsestäänselvyydeltä, niin tarkemmin katsoen näin ei usean kohdalla kuitenkaan ole.

Voisiko oman kehon hyväksymistä edesauttaa tämän kirjan lukeminen? Siihen en tiedä vastausta, mutta kerron kuitenkin 5 syytä lukea tämä kirja.

5 syytä lukea teos Rakas keho

1. Kirja sisältää hengästyttävän paljon itsetutkiskeluun ja oman kehon tuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Jos niihin kaikkiin jaksaa vastata, täytyy sen varmasti tehdä itsetunnolle hyvää. Mainiota itse-terapiointia, mutta ei ehkä punaviinin tai suklaan kera.

2. Nyt korona-aikaan elävän mallin piirustustunnit lienevät pannassa ympäri Suomen. Kirjasta Rakas keho löytyy kuitenkin monta erilaista alastonta vartaloa piirustusmalliksi. Osa vartaloista on tosin photoshopilla softattu, mikä hieman häiritsee anatomisten ääriviivojen havainnointia, mutta eivät kaikki kuvat. Kirjasta löytyy myös harvinaisempia ikääntyneempiä rubensmaisia malleja piirustusmalliksi. Ja jos olet halunnut mallipiirtää tatuoituja naisvartaloita, niin niitäkin löytyy kirjan sivuilta useita.

3. Jos et pääse suomalaiseen uimahalliin ja saunaan, joka on normaali paikka huomata, millainen nainen on, niin tämä kirja ajaa saman asian.

4. Jos puolisosi tai asuinkumppanisi on kärkäs huomauttelemaan painostasi ja syömisestäsi, mutta painoindeksisi on kuitenkin alle ylipainoisen, niin vilautapa hänelle luettavaksi tämä kirja.

5. Naisen vartalo on jo sellaisenaan kaunis ja ihmeellinen, ja olisin mielelläni katsonut kauniisti lavastettuja tyylikkäitä valokuvia erilaisista vartaloista. Kirjassa nähdyt kuvat olivat kuitenkin taustaltaan yksivärisiä ja hyvin pelkistettyjä värikuvia. Näin tehden kirja suorastaan vaatii ja inspiroi lukijaansa vastaisuudessa tekemään ja kuvaamaan vielä tätäkin kauniimpia kuvia kaikista maailman naisista.

Painonsa puolesta kirja ei sovi hyvin matkalukemiseksi ja kuviensa ja kysymystensä vuoksi se ei puolestaan sovellu äänikirjaksi, vaan on parhaimmillaan perinteisenä kovakantisena kirjana.

Kehosi on kaunis. Anna sen voida hyvin.

Lue myös muita kirja-arvioitani.