Yöllinen meri ja Viking Gabriella
| | |

Luksusmatka M/S Gabriellalla ja auringonnousu merellä

(Päivitetty 4/2023)

*pr-matka blogiyhteistyössä Viking Line

Oheinen videoni kertoo viehättävästä laivamatkasta Tukholmasta Helsinkiin, jonka tein marraskuussa 2021 meren ollessa vielä sula. Hyttini oli hyvin varustettu parvekkeellinen hytti kannella 11, ja sen mukavasta sängystä oli aamulla viehättävää herätä, kun silmien edessä siintivät meren laineet sekä auringonnousu. Näet myös tuon kauniin auringonnousun tällä musiikkivideolla.

Laivamatka on erinomainen tapa matkustaa Ruotsin ja Suomen välillä, ja laivamatka Tukholmasta Helsinkiin on suosittu valinta monille matkailijoille. Laivamatka tarjoaa mahdollisuuden nauttia henkeäsalpaavista maisemista erityisesti kesäaikaan, sekä monipuolisista aktiviteeteista laivalla. Suosittelen valitsemaan parvekkeellisen hytin kannella 11, jotta pääset nauttimaan upeista näkymistä merelle sekä näkemään myös ihastuttavan auringonnousun. Talviaikaan aurinko nousee myös niin myöhään, että siitä voi nauttia aamupalan kera. Parvekkeellinen hyttini kannella 11 oli varustettu kaikilla mukavuuksilla, jotka tekivät matkasta miellyttävän. Sängyssäkään ei ollut moittimista.

Viking Gabriella -laivan henkilökunta oli ystävällistä ja teki kaikkensa, jotta sain nauttia unohtumattomasta kokemuksesta. Suosittelen erityisesti à la carte aamiaista, joka sisälsi vaihtoehtoja myös gluteenittomaan ruokavalioon, sekä herkullisen munakkaan. Aamiainen tarjoiltiin upeassa ruokailutilassa, joka ei ollut liian täynnä, ja se antoi täydellisen aloituksen päivälle.

Oheisessa videossa esittelen hyttini ja näytän myös upeita näkymiä parvekkeelta. Video alkaa Tukholman satamasta ja päättyy näkymiin Helsingin Katajanokalle. Matkan varrella nähdään upea auringonnousu aavalla merellä, erilaisia laivan viihde- ja ravintolapalveluita, sekä aiemmin mainittu à la carte aamupalani. Lisäksi näet videolla matkantekoa hyisellä merellä täysikuun valossa. Kuun säteet heijastuivat meren aalloista ja tekivät öisestä maisemasta satumaisen ja unohtumattoman. Hieman toki arvelutti seikkailla kameran kanssa pienellä parvekkeella, jossa ei ollut lasiseiniä. Mutta ehdottomasti kannattaa siis valita laivamatka täydenkuun aikaan, jos kaipaat satumaista tunnelmaa.

Musiikkivideon kesto 5:23

Auringonnousu Itämerellä ja matka Viking Gabriella -laivalla

Lue myös, miten herkullista buffet-ruokaa Viking Gabriella -laivalla tarjottiin.

Hytti M/S Gabriella -laivalla
Hytti M/S Gabriella -laivalla
Näkymät Ruotsiin päin Viking Gabriella -hytin parvekkeelta
Näkymät Ruotsiin päin hytin parvekkeelta

Viking Gabriella

Viking Gabriella on ylellinen risteilyalus, jota operoi suomalainen laivayhtiö Viking Line. Laiva rakennettiin vuonna 1992 ja se uudistettiin perusteellisesti vuonna 2016 päivittämällä laivan tilat ja mukavuudet nykyaikaisiin standardeihin.

Viking Gabriellalla on pituutta 171 metriä ja se voi majoittaa jopa 2 400 matkustajaa ja miehistöä. Laivassa on 12 matkustajakantta ja se tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita, baareja, kauppoja ja viihdetiloja. Yksi laivan päävetonauloista on sen tilavat hytit, jotka vaihtelevat tavallisista sisähyteistä luksussviitteihin, joissa on parveke ja panoraamanäkymät Itämerelle.

Viking Gabriella operoi ympäri vuoden Helsingin ja Tukholman välillä. Laiva tunnetaan mukavista majoitusvaihtoehdoistaan, laadukkaista ruokailuvaihtoehdoistaan ja erinomaisesta palvelustaan, mikä tekee siitä suositun valinnan matkustajille, jotka haluavat tutustua Itämeren alueeseen tyylikkäästi ja mukavasti.

Hetki ennen auringonnousua Itämerellä
Hetki ennen auringonnousua Itämerellä

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

    1. Tuo auringonnousu oli kyllä upea. Ei sitä kyllä olisi laivan kannella tarjennut kuvata marraskuun merituulissa. Oma parveke tarjosi hytin suojan ja työskentelyrauhan.

  1. Oma parveke hytissä on kyllä tosi hyvä lisä. Joskin marraskuisessa Suomessa siitä ei ehkä tulisi ihan kauheasti nautittua, mutta kesällä se olisi oikein mukava. Saisi nautiskella vaikka shamppanjat omassa rauhassaan maisemia ihaillen.

    1. Kiitos kommentistasi, niin totta. Oli kyllä kiva kokea ja kuvata myös marraskuinen täysikuu pimeällä merellä. Kannelle en kyllä olisi sen vuoksi lähtenyt värjöttelemään, josko sinne olisi päässytkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *