Riika ja keskustan parhaimmat kahvilat

Teetä ja keksejä kahvilassa Riiassa

Koronan vuoksi asetetut matkustusrajoitukset Riikaan eivät ole enää suomalaisille voimassa ja Silja onkin aloittanut koko kesän kestävät risteilyt Helsingin ja Riikan välillä.

Kävin itse Riikassa helmikuun lopulla, hieman ennen kuin koko maailman matkailu seisahtui koronan vuoksi, ja kuvasin mm. oheisen videon, nimeltään Riika ja parhaimmat sen keskustaan piilotetut kahvilat, josta löydät 4 mainiota kahvilavinkkiä juurikin Riian keskustaan.

Ensimmäinen videon kahviloista oli nimeltään Lāci ja se sijaitsi suuren aukion reunalla lähellä Latvian vapauden patsasta, vastapäätä mäkkäriä. Tuo kahvila näytti leipomolta, mutta sen sisältä löytyivät pöytä ja tuolit kahvilan asiakkaalle. Tee oli maistuvaa ja pikkuleivät veivät kielen mennessään. Myös herkullisia gluteenittomia mantelipikkuleipiä löytyi.

Toinen mukava kahvila, nimeltään pienene, oli piilotettu koriste-esinemyymälän jälkimmäiseen huoneeseen. Siellä oli hyvä odottaa, kun muu matkaseurue kiipesi läheisen vanhan kaupungin tunnetun näköalakirkon huipulle, joka ei talviaikaan välttämättä ole kovin kutsuva paikka hyytävän jäisen tuulenviiman vuoksi, tahi kaatosateen.

Kolmas hyvä kahvila löytyi Kolmen veljeksen talojen tienoilta ja se kehui itseään Riian vanhan kaupungin romanttisimmaksi kahvilaksi. Tuossa kahdessa kerroksessa sijaitsevassa kahvilassa, joka kantoi nimeä parunāsim, riitti asiakkaita ja läheltä piti, jottei täysin vaille istumapaikkaa jäänyt. Kakku- ja teevalikoima siellä oli mukavan runsas ja kahvilan sisustukseen oli satsattu huolella. Mieleen sieltä jäivät erityisesti kaunis lattiamosaiikki ensimmäisen kerroksen lattiassa sekä piano, jonka nuottitelineellä luki isoin kirjaimin ”My next husband will be normal”. Onko romanttista ajatella seuraavaa aviomiestä – siitä voidaan olla montaa mieltä, mutta huumorin kukka oli kaunis.

Neljäs mainio kahvila Riiassa sijaitsi Muotimuseon yhteydessä. Sieltä löytyi gluteenittomaan makuun ainakin saksanpähkinöin koristeltu suklaaleivos. Kahvilan yhteydessä toimivan museomyymälän kirjavalikoima vetosi myös nykyhetken muotia seuraavaan asiakkaaseen.

Kahviloiden lisäksi, katso myös aiempi lyhytvideoni Riian nähtävyyksistä ja tutustu päivittyvään webteokseeni, joka kertoo matkakohteista Euroopassa!

Voit lukea näistä Riian kahviloista myös englanniksi!

6 Comments

    1. Kiitos kommentistasi. Voisin kuvitella, että muotimuseota lukuunottamatta terassipöytä tuoleineen noilta muilta voisi kesäaikaan löytyä.

  1. Voi kun olisin nähnyt tämän ennen toissa viikkoista Riian matkaa 🙂 Vaikutti kyllä siltä että kaupungissa on paljon ihania kahviloita ja ravintoloita, sinne täytyy siis palata vielä kokeilemaan niitä…

    1. Kiitos kommenteistanne. Luulisin, että 9 yössä ehtii Riikaan tutustumaan paremmin kuin hyvin. Itsekin joudun sinne vielä joskus palaamaan mm. Hattumuseon vuoksi – se kun jäi näkemättä.

  2. No nythän näitä Riika-aiheisia postauksia alkaa tulemaan. Kiva saada vinkkejä myös kahviloista. Aika moni on keskittynyt vain ravintoloiden esittelyyn. Ihana paikka. Täytyy ehdottomasti taas pian yrittää päästä käymään.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *