Kylpyhuoneremontin rahoitus

*Kaupallinen yhteistyö Sortter

Yksi tavoistani rahoittaa matkailua on ollut siirtää tarvittavia remontteja hamaan tulevaisuuteen.

Pari vuotta sitten iskeneen koronakaranteeniaallon ja etäilysuosituksien aiheuttama matkustamattomuus ja kotoilu ehtivät pidemmän päälle alkaa tökkimään, joten jotain uutta oli kehitettävä elämään.

Niinpä sitten, pari vuotta hienoja hotellikylpyhuoneita ikävöityäni rohkaisin itseni ja päätin tehdä kylpyhuoneremontin omaan asuntooni. Kylpyhuoneeni oli varmasti vuosikymmenien ikäinen, ja joka kerta, kun sinne astui, lievä alakulo valtasi aina mieleni, sillä lattia oli väärän värinen ja kalusteet kaipasivat päivittämistä. Lohdutin itseäni ajattelemalla, että sitten kun – mutta koskapa tuota hetkeä ei näyttänyt koskaan tulevan, otin itseäni niskasta kiinni ja aloitin kylpyhuoneremontin tietämättä asiasta hölkäsenpöläystäkään. Ja koskapa kylpyhuoneremontit eivät kuuluneet osaamisalueeseeni, valitsin remontin tekijäksi yrityksen, joka hoitaisi homman Avaimet käteen -periaatteella alusta loppuun asti itsenäisesti ja nopeasti. Hintaa tuollaiselle kylpyhuoneremonttipalvelulle kalusteineen kaikkineen tuli 20000e eli Euroopan ympärysmatkan verran, joten käsi ojossa jouduin pankkiin lähtemään lainaa anomaan.

Soitin omaan pankkiini remonttilaina-asioissa ja sieltä minulle järjestyi nopeasti puhelinpalaveri alan ammattilaisen kanssa. Pankkini asiantuntija puhui minut ympäri ja järjesti minulle tarvittavan remonttilainan lähes kivuttomasti ja ilman vakuuksia.

Nyt, kun kylpyhuoneremontti on tehty, huomaan sen kummasti nostaneen asumismukavuutta. Hotelleista tutusta sadettajasuihkusta on tullut arkipäivääni, ja se jos mikä piristää kotoilua. Arkipäivääni on nyt myös remonttilainan lyhennys, jonka korot osoittautuivat järjettömän suuriksi ensimmäisen lyhennyserän koittaessa –  Siis melkein puolet kuukausilyhennyksestäni oli pelkkää korkoa, joka lainapalaverissa oli tuntunut niin pieneltä ja hallittavalta prosenttiluvulta.

Vaikka seuraavassa kuukausilyhennyksessäni maksettava lainakorkosumma olikin pudonnut puolella minulle tuntemattomasta syystä, prosentin ollessa 1,578%, saatan silti joutua tarkastelemaan Sortterin lainojen vertailupalvelua.

Kuulin nimittäin Sortterista, joka on suomalainen lainojen vertailupalvelu, joka vertaisi pankkien lainatarjoukset puolestani – aivan kuten hotellien vertailusivut vertaavat hotelleja. 

Sortter lupasi, että jättämällä yhden hakemuksen Sortterille, he etsisivät minulle lainatarjoukset, jotka vastaisivat parhaiten toivomaani lainasummaa ja laina-aikaa. Samalla Sortter lupasi järjestää saamani henkilökohtaiset lainatarjoukset halvimmasta kalleimpaan ja sopivan lainan löytyessä myös järjestää lainan nostamisen vaivattomasti heidän kauttaan.

Sortter kehoitti säästämään vertaamalla lainoja.

Finderin sivuilla he sanoivat tietävänsä, että lainojen hinnat vaihtelevat suurestikin, eikä niiden eroja ole aina helppo huomata. Pieneltäkin tuntuva ero lainan koroissa voisi kasvaa laina-aikana sadoiksi tai jopa tuhansiksi euroiksi. Tämän vuoksi he etsisivät minulle aina edullisimmat lainat tai kulutusluotot ja suosittelisivat saamistani tarjouksista halvinta lainaa. Näin voisin kuulemma säästää Sortterin avulla satoja tai jopa tuhansia euroja.

Pitäisi siis varmaan tutustua paremmin heidän palveluunsa, josko sitä kautta löytyisi edullisempi kuukausilyhennys remonttilainalle. Siinähän voisi säästää vaikka parin kotimaanmatkan verran!

Haluaisitko kuulla lisää kylpyhuoneremontistani?

Tutustu myös teokseeni Matka Eurooppaan, jos kaipaat väliaikaista vaihtelua omaan kylpyhuoneeseesi.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.