Intiakuvaa luomassa?

Kritisoin aiemmin sitä, miten huonosti Helsingin Sanomat oli käsitellyt Intiaa uutisissaan. Tutustuttuani hetken aikaa paperilehden tarjontaan, huomaan, että sen artikkelit ovatkin paljon laadukkaampia kuin ilmaiset, ja joskus virheellisetkin, uutistyngät Hesarin nettisivuilla. Vaan ei, tämä ei ole maksettu mainos. Tämä on helpotuksen huokaisu.

Jäin kuitenkin ihmettelemään, minkä vuoksi Etelä-Aasian kirjeenvaihtaja haukkui HS -artikkelissaan 10.3.2011 Intian pääministeriä nukkumatiksi, tai mikä vielä merkillisempää – saa lehdessä kirjoittaa, että ”Intian pääministerin vahamainen naama näyttää elävänä palsamoidulta”. Kunnes sitten eilen, lukiessani hänen kirjoittamaansa artikkelia aseteollisuuden diplomatiasirkuksesta Delhissä ja katsoessani artikkeliin liitettyjä kirjeenvaihtajan ja Intian pääministerin kuvia, oivalsin, että kyseessä lieneekin itseironia, sillä hehän ovat kuin kaksi marjaa, kirjeenvaihtaja ja pääministeri, jos vain kirjeenvaihtaja laittaa päähänsä turbaanin ja kasvattaa harmaan parran. Siinäpä juttuvinkkiä N.Y.T.illekin.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *