6-vuotias web log

Kuusi vuotta Intiankin inspiroimaa bloggailua on juuri täyttynyt.

Havaintojeni mukaan tämä Intiaan pohjautuva blogini on yksi ensimmäisistä ja kenties pitkäikäisin suomenkielinen blogi, joka käsittelee Intiaa, Bollywoodiakin sivuten, mutta sitäkin pääosin omin tekstein ja kuvin.
Blogin englanninkieliset käännökset ovat myös omiani.
Videot ovat tästä blogista puuttuneet, mikä ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö materiaalia olisi –
ennemminkin on kysymys ajan ja tilan sekä laitteiston puutteesta.
Blogin ulkoasu parantui äskettäin Googlen mahdollistettua tämän uuden monipuolisemman blogipohjan, johon odottelen vielä parannuksia. WordPressillähän oli aikoinaan tyylikkyydessään paremmat blogipohjat, joita jäin kovasti kaipaamaan siirrettyäni blogin sieltä takaisin Googlelle.

Yksi suurimmista syistä siihen, miksi aikoinaan tämän blogin aloitin, oli se, että toisinaan ihmisillä oli niin hirvittävän ihmeellisiä käsityksiä Intiasta, että tasapainon vuoksi tarvittiin myös tietoa siitä näkökulmasta, mistä minä asiat näin.
Nykyäänhän internet jakaa tietoa hyvinkin anteliaasti, vaan toista se oli vielä kuusi vuotta sitten, kun Facebookit ja älypuhelimetkin olivat keksimättä.
YouTubekin oli sisällöllisesti varsin köyhä vielä vain vajaat neljä vuotta sitten, mutta nyt sieltä löytää jo melkein mitä vain, ja siltikin pelkkä internetin koko on vain mansikka, kehuvat!

Tuhansia ja taas tuhansia yksittäisiä suomalaisiakin on vuosien mittaan blogieni sivuilla piipahtanut ja kenties inspiroitunut.
Monet lukijat ovat myös vuosien varrella osoite- ja palvelumuutoksien myötä hukkuneet, mutta löytävät varmasti takaisin, jos tarvitsee.

Koska tämän kuuden vuoden aikana olen huomannut myös suomalaisten alkaneen kiinnostua Intiasta ja intialaisista yhä enemmän, on se hyvä syy jatkaa bloggaamista tästä aiheesta.
Ja onhan kuvataiteilijankin hyvä harjoittaa kirjallista ilmaisuaan, sillä pelkät kuvat eivät aina riitä.
Varsinkaan, jos kuville tarvitsisi kalliit kehykset ja galleriavuokran.

Ja viimeisenä, muttei vähimpänä – monikulttuurista blogia lukemalla saattaa joku huomata, miten upea ja rikastuttava asia monikulttuurisuus voi olla, myös Suomessa.

Päivitys: INDIVUEn YouTube videokanava

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.