Intian elokuvateollisuuden parhaimpia vuonna 2013

59. Idea Filmfare Awards -palkinnot on jaettu Intiassa ja parhaimman intialaisen elokuvan palkinnon sai Bhaag Milkha Bhaag. Parhaimmaksi naisnäyttelijäksi nousi Deepika Padukone elokuvalla Goliyon Ki Raasleela-Ramleela. Parhaimman miesnäyttelijän palkinnon pokkasi Farhan Akhtar niin ikään elokuvasta Bhaag Milkha Bhaag, joka sai kaiken kaikkiaan kuusi palkintoa -Bhaag Milkha Bhaagin ohjaaja Rakeysh Omprakash Mehra palkittiin parhaasta ohjauksesta.

Parhaimman avustavan naisnäyttelijän palkinnon vuonna 2013 vei Supriya Pathak Kapur Suomessakin nähdystä elokuvasta Goliyon Ki Raasleela-Ramleela. Parhaimmaksi avustavaksi miesnäyttelijäksi arvioitiin Nawazuddin Siddiqui elokuvasta The Lunchbox.
Kriitikoiden mielestä The Lunchbox oli vuoden 2013 parhain intialainen elokuva. Parhaimman naisnäyttelijän palkinnon kriitikot antoivat näyttelijätär Shilpa Shuklalle elokuvasta BA Pass ja parhaimmaksi miesnäyttelijäksi arvioitiin Rajkumar Rao elokuvasta Shahid.

Muita Filmfare Awards palkintoja saivat mm.
Vaani Kapoor – paras uusi naisnäyttelijä elokuvasta Shuddh Desi Romance
Dhanush – paras uusi miesnäyttelijä elokuvasta Raanjhanaa
Ritesh Batra – paras uusi ohjaaja elokuvasta The Lunchbox
Dolly Ahluwalia – parhaimmat asut elokuvasta Bhaag Milkha Bhaag
Kamaljeet Negi – paras kuvaus elokuvasta Madras Cafe
Samir & Arsh Tanna – paras koreografia kappaleesta Lahu mug lag gaya elokuvassa Goliyon Ki Raasleela-Ram Leela
Ankit Tiwari, Mithoon & Jeet Ganguly – paras musiikin ohjaus elokuvasta Aashiqui-2
Monali Thakur – paras naispuolinen playback kappaleesta Sawas loon elokuvassa Lootera
Arijit Singh – paras miespuolinen playback kappaleesta Tum hi ho elokuvassa Aashiqui-2

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *