Juna-asema Suomessa ja Intiassa
|

Juna-asemat Suomessa ja Intiassa

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

(Päivitetty 5/2023)

Suomalaiset ja intialaiset junamatkustajat voivat huomata suuria eroja maansa junajärjestelmissä. Siinä missä suomalaiset junat ja juna-asemat ovat yleensä hyvin siistejä, modernisoituja ja käyttäjäystävällisiä, voivat intialaiset asemat olla sen sijaan täynnä ihmisiä, siivoamattomia ja kaoottisia. Pääosin oman kokemukseni mukaan intialaiset juna-asemat ovat kuitenkin olleet tarpeeksi siistejä.

Suomalaisilla asemilla on yleensä hyvin toimiva informaatiojärjestelmä, joka auttaa matkustajia löytämään oikean junan ja lähtöajan. Asemilla on usein myös ravintoloita, kahviloita ja muita palveluita, jotka tekevät odottamisesta mukavampaa. Lisäksi suomalaisissa junissa on ravintolavaunu, joka intialaisista junista useimmiten puuttuu. Kellon ajasta riippuen voi isoimmilta intialaisilta juna-asemilta nousta kuitenkin junan kyytiin teen ja ruokien myyjiä. Heitä kutsutaan nimellä chai-wallah. Intialaisilta juna-asemilta voi muutoin löytyä vähemmän informaatiota ja junien lähtöajat voivat vaihdella erinäisten viiveiden vuoksi.

Toinen merkittävä ero on junien mukavuus. Suomalaiset junat on yleensä varustettu mukavilla istuimilla ja hyvillä palveluilla, kuten ilmaisella Wi-Fi-yhteydellä ja ruokatarjoilulla. Intialaisissa junissa voi olla ahtaampaa ja tukalampaa, ja istuimet voivat olla kovia ja epämukavia. Matkustajat Intiassa pääsevät kuitenkin nauttimaan perinteisistä intialaisista ruuista ja kokemuksista, kuten teeserviiseistä ja maalauksellisista maisemista.

Oheisten kuvien juna-asemat ovat Seinäjoelta ja Chennaista ja olen ne itse käynyt paikan päällä kuvaamassa. Katso lisää Demo Exhibition -näyttelyäni täällä.

Juna-asema Suomessa ja Intiassa

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *