Lion – 2016; Elokuva-arvio

Vaikka Indivuessa onkin keskitytty lähinnä intialaisten Bollywood-elokuvien arvosteluihin, on virkistävää poimia välillä joukkoon elokuvia muualtakin. Varsinkin, jos elokuvat sivuavat Intiaa, kuten esimerkiksi australialaisen ohjaajan Garth Davisin elokuva Lion vuodelta 2016.

Lion keräsi suht äskettäin amerikoissa useamman oscar-ehdokkuuden, ja kuvauksen lisäksi oscar-ehdokkuuden saivat mm. Dev Patel ja Nicole Kidman roolitöistään tässä elokuvassa. 


Lion kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan intialaisesta pikkupojasta, joka eksyy isoveljestään ja kulkeutuu vahingossa tuhansien kilometrien päähän perheestään, sekä lopulta intialaisen orpokodin kautta ottolapseksi Australiaan.


On mielenkiintoista tietää, mitä ajatuksia ottolapsen päässä mahtaa niin lapsena kuin aikuisena liikkua, mutta elokuvan Lion kohdalla joudut itkemään vähintään koko elokuvan ensimmäisen puoliskon ajan tämän tietääksesi, sillä elokuva esittelee eksyneen lapsen kokemuksia ja vastoinkäymisiä sen verran kauhistuttavalla tavalla ja sydäntäriipaisevasti.


Punaiset silmät ovat siis katsojalle taattu elokuvalla Lion. Kuvaus on ansainnut oscarehdokkuutensa ja lapsinäyttelijä loistaa omassa roolissaan. 
Kokonaisuutena elokuva saa kolme ja puoli tähteä. ***½ 

Löydät elokuvan Lion trailerin täältä.

Tutustu myös muihin leffa-arvioihin INDIVUEssa!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *