Intialainen muotilehti Vogue täytti 10 vuotta

Intialainen Vogue-muotilehti kymmenen vuotta

Niinkuin kirjoitin vuonna 2011, ilmestyi Intian ensimmäinen Vogue-lehti vuonna 2007.
Kulunut vuosi 2018 on siis ollut kymmenvuotis-juhlavuosi intialaiselle Vogue-muotilehdelle.

Intialaisia Vogue-muotilehtiä

Olin onnekas saadessani tuon intialaisen Voguen 10-vuotis numeron käsiini, sillä näin ollen pystyin kuvaamaan sen yhdessä kaikkien aikojen ensimmäisen intialaisen Vogue-lehden kera, joka ilmestyi lokakuussa 2007. Tuo lehti selvisi silloin ehjänä Intiasta Suomeen ja koristaa yhä kirjahyllyäni.

Intialaisia Vogue-muotilehtiä

Miten intialainen Vogue on muuttunut kymmenessä vuodessa?

Intialaisen Voguen kymmenvuotis juhlanumero oli puolet paksumpi ja puolet kalliimpi kuin kaikkien aikojen ensimmäinen Vogue vuodelta 2007 ja kolme kertaa niin paksu kuin tavanomainen Vogue. Lisäksi tuo muotilehden keräilijänumero painoi lähemmäs kilon.
Molempien lehtien, Vogue 10/2007 ja Vogue 10/2017 kansia koristivat intialaiset elokuvatähdet, joista moni onkin ollut myös valokuvamalli aiemmin. Mutta kymmenvuotis-juhlanumeron kannessa naisten lisäksi oli myös mies, eikä liene vaikea arvata, kuka se oli – Kyllä, Shah Rukh Khan.
Mahtui yksi länsimainenkin malli vielä kansikuvaan – tosin vasta kolmanteen sisäkansikuvaan.
Muutoin ei eroja lehdissä juurikaan ollut – sillä sisältö oli yhtä laadukasta. Lähes ainoana erona se, että vuonna 2007 ohjaaja Karah Johar ja näyttelijätär Deepika Padukone näyttivät lähes lapsenkasvoisilta ja näyttelijätär Sonam Kapooria ei puolestaan enää edes tunnistaisi silloisesta vuoden 2007 kuvasta.
*****
Vogue-lehti muutoin täytti huimat sata vuotta noin pari vuotta sitten, mistä tulikin mieleeni, että
Indivuehan bloggasi intialaisesta muodista jo ennen kuin intialainen Vogue-lehti oli syntynyt –
Kyllä, vuonna 2006, siis 12 vuotta sitten, saivat Indivuen lukijat nimittäin nähdä esim. traditionaalista intialaista muotia suoraan Goan rannalta sekä Fashion TV:n muotinäytöksen Intiasta, jossa mallina myös mm. silloinen Miss Universum. 
Kiinnostaako intialainen muoti sinua tai haluaisitko lukea siitä enemmän?

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *