Unelmieni Museokortti-kierros

Å
Nykytaiteen museo Kiasma Helsingissä 

Bloggasin ensimmäisen suomalaiseen museoon liittyvän postaukseni otsikolla India Express; Jäljet johtavat Intiaan vuonna 2006, jolloin Tennispalatsin Taidemuseossa, joka nykyisin tunnetaan nimellä HAM, nähtiin India Express -niminen näyttely. Jäljet johtavat Intiaan -niminen näyttely oli vuonna 2006 esillä silloisessa Kulttuurien museossa Tennispalatsissa, samanaikaisesti kun kotiuduin Suomeen Intiaseikkailustani.

11 vuotta myöhemmin, vuonna 2017, olin erityisesti nettipuolella mukana järjestämässä ja tekemässä mahdolliseksi kaikkien aikojen ensimmäistä koko Suomen kattavaa Maalaustapahtumaa Suomen 100v. itsenäisyyden ja suomalaisen kuvataiteen kunniaksi. Tapahtumaa myös seurattiin ja mainostettiin INDIVUEn somekanavilla.

Kaikkien näiden vuosien aikana olen seurannut erityisellä mielenkiinnolla Helsingin taide-elämää ja näyttelyitä ja omien töitteni, näyttelyideni ja seikkailujeni ohella ehtinyt myös kirjoittaa englanninkielisiä museovinkkejä Suomeen tuleville matkailijoille Tripadvisor-palveluun.

Vaan koskapa Tripadvisorissa olevat museo- ym. arvostelut eivät blogini lukijoita paljoa lohduta, olen haaveillut, että voisin kirjoittaa, kuvata ja blogata esim. suomalaisista taide- ja designmuseoista niin suomeksi kuin englanniksikin.

Mielestäni suomalaiset taide- ja designmuseot kuuluvat oleelliseksi osaksi teosta Matka Eurooppaan, joka kulkee englanniksi nimellä Trip to Europe. Teokset sisältävät jo muutamia museokäyntejä esim. Amsterdamissa, BarcelonassaPariisissa, Oslossa ja Helsingissäjoihin liittyviä videoitani löydät oheisista linkeistä.

Mannerheimin patsas Kiasman edustalla

Tänä keväänä sitten huomasin, että Museokortti hakee kesäksi 2019 seikkailijaa museoihinsa. Seikkailijahakemukseen tulee liittää selvitys unelmien Museokortti-kierroksesta, joka minun kohdallani näyttäisi pääpiirteissään seuraavalta –

Unelmien Museokortti-kierros

Unelmieni Museokortti-kierros pitäisi sisällään ainakin Suomen suurimpien kaupunkien taidemuseot.

Matkustaisin välillä yksin ja välillä ystäväni kanssa, koko kesän tai ainakin joka toinen viikko.

Koska asun pääkaupunkiseudulla, niin Helsingin, Espoon ja Vantaan taidemuseot hoituisivat pääosin joukkoliikenteen turvin kesä-elokuun aikana.
Muihin Suomen suurkaupunkeihin, kuten Turkuun ja Tampereelle, sekä kenties vielä Poriin ja Seinäjoelle, jos aika antaa myöten, tarvitsisimme juna- tai bussimatkan sekä hotellin yösijaksi.

Dokumentoisin seikkailuani valokuvin ja videoin niin blogiini kuin somekanaviini, ja somekanavista erityisesti Twitteriin suomeksi ja englanniksi. Suuritöisempiä blogipostauksia, kuten videoita, olisi luvassa kerran viikossa tai kahdessa, tunnisteilla #museokortti #museokierros #seikkailija #museoseikkailu.

Ohessa alla muutamia vauhdikkaita museoaiheisia suomenkielisiä twiittejäni viimevuosilta:

– Kiasma ja Leinonen vuonna 2015
Ateneum ja Cartier-Bresson vuonna 2016
– Ateneum ja Rodin vuonna 2016
Ateneum ja Japanomania vuonna 2016
Kiasma
Taidetta ja matkailua Helsingissä 2017
Kiasma 2017
Helsingin menovinkkejä englanniksi Tripadvisorissa
Taidetta ja matkavinkkejä Eurooppaan
Helsingin parhaimpia nähtävyyksiä
Amos Rex -taidemuseon avajaispäivä
Mani Bhavan -museo Mumbaissa
Amos Rex ja teamLab vuonna 2018
Matka- ja taideblogi Helsingissä
Taidehalli ja David Hockney 2018
Musee d’Orsay Pariisissa
Van Gogh -museo Amsterdamissa 

Taidemuseoiden näyttelyt tarjoavat elämyksiä kokijalleen ja parhaimmillaan tuottavat kokijansa kautta jotain uutta ja kaunista eteenpäin jaettavaksi.

Siispä peukut pystyyn ja tykkäämisiin somessa, jotta pääsette seurassani suomalaisten museoiden ja taiteen pariin ensi kesänä!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.