Matka2020-messut valloittivat livemusiikillaan

*(Mainos: Blogiyhteistyössä Messukeskus)

Matkamessut järjestettiin Helsingissä Messukeskuksessa viime viikolla, 16. – 19.1. ja tapahtuma keräsi yli 68000 kävijää.

Melkein puolet messujen kävijöistä etsi erityisesti matkatarjouksia ja tulevan kevään ja kesän matkoille inspiraatiota haki reilu 80% kävijöistä.

60% kävijöistä etsi kotimaan kohteita ja 85% kävijöistä etsi erityisesti vinkkejä kotimaan luontokohteista ja minilomista.

VILDÁ esiintyi joikaten Matka2020-messuilla Helsingissä
VILDÁ esiintyi joikaten Matka2020-messuilla Helsingissä
Viro oli Matka2020-messujen teemamaa
Viro oli Matka2020-messujen teemamaa

Matkamessujen teemamaana vuonna 2020 oli Viro, joka oli messuilla näkyvästi esillä 56 näytteilleasettajan voimin. Jopa klassista intialaista bharatanatyam-tanssia saatiin messuilla nähdä sunnuntaina virolaisittain Inspiration Stage -lavalla.

Intialaista bharatanatyam tanssia Matkamessuilla virolaisten tanssijoiden esittämänä
Intialaista bharatanatyam tanssia virolaisten tanssijoiden esittämänä
Huuhdottua kultaa Tankavaarasta
Huuhdottua kultaa Tankavaarasta

Tänä vuonna messuilla uutta olivat mm. Maata pitkin -messut sekä Matkamessujen Sustainable Travel Competition, jonka voitti Visit Saarenmaa Virosta.

Kuulin myös, että Moby SPL -risteilylaiva, josta viime keväänä kirjoitin ja joka tarjoaa viisumittomia matkoja Pietariin, olisi siirtymässä Helsingin keskustan terminaaliin vuonna 2021, mutta että tämän kevään risteilykausi on alkamassa maaliskuun loppupuolella vielä Länsiterminaalista. Ja että parhaimmillaan matkan Helsingistä Pietariin voisi saada jopa 5e:lla.

Sharjah Matka2020-messuilla
Sharjah Matka2020-messuilla

Näyttävyyttä tämänvuotisille matkamessuille toi Arabiemiraattien Sharjah, joka oli vaikuttavasti esillä teemalla Write your own story – Kirjoita oma tarinasi. Sharjah oli minulle uusi tuttavuus ja hämmästyin, että tästä 365 päivää vuodessa auringonpaistetta tarjoavasta matkakohteesta voi löytyä viiden tähden luksushotelli niinkin edulliseen hintaan kuin 90e/vrk.

Intia ja Indonesia Matka2020-messuilla
Intia ja Indonesia Matka2020-messuilla

Suomalaisista kohteista kenties näkyvimmin messuilla oli esillä Rovaniemi, sillä se osui silmiin heti ensimmäisenä, kun messualueelle saapui. Lappi muutoinkin, sekä Suomen saaristo ja Ahvenanmaa näkyivät myös hyvin, kuten aiempinakin vuosina.

Flamencotanssia ja aurinkorannikko matkamessuilla
Flamenco ja aurinkorannikko matkamessuilla

Parhainta matkatunnelmaa messuille toivat livenä esiintyneet artistit, kuten joikaava ja hanuria soittava Vildá Suomen Lapin tuntureilta, fado-laulaja Portugalista, flamencoesiintyjät Espanjasta, kitaristi-laulaja Tommi Läntinen Suomen Turusta sekä laulajat ensi kertaa matkamessuilla mukanaolleesta Sierra Leonesta bongorumpuineen.

Tapio Tekkalan lentokoneiden pienoismalleja näyttelyssä Matka2020-messuilla
Lentokoneiden pienoismalleja

Ihastusta minussa herätti myös Tapio Tekkalan Pienoismalleja ennen ja nyt -näyttely, jossa oli lasivitriineissä nähtävillä eri yhtiöiden lentokoneiden pienoismalleja. Lisäksi Vantaan osastolla hurmasi sukkia kutonut nainen yllään 1300-luvun keskieurooppalaisen naisen puku ja sormissaan sormuksia useammassa kuin yhdessä nivelvälissä, kuten keskiaikana oli rikkailla tapana koristautua. Keskiaikaa muuten juhlistetaan Vantaalla taas elokuussa. Suomalaista Kokkolan kaupunkia puolestaan juhlistetaan tänä vuonna kaupungin täyttäessä huimat 400 vuotta, ja jos hyvin käy, niin Ruotsin kuninkaallisiakin saadaan juhliin mukaan. 

1300-luvun keskieurooppalaisen naisen puku
1300-luvun keskieurooppalaisen naisen puku

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään seuraavan kerran 16.-19.1.2021 Messukeskuksessa. Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa kyseiset Matka Travel Fair -messut Helsingissä 15.1.2021, mikä täten menovinkkinä mainittakoon.

Sillä välin voit lukea lisää matka-aiheisia postauksia täältä!


2 Comments

  1. Olipa kattava postaus messuhulinasta! 🙂 Itsekin kiinnitin erityisesti huomioita tuohon Sharjahin pisteeseen ja toivottavasti tänä vuonna koittaisikin reissu sinne päin maailmaa!

    Itseltäni jäi paitsi monet näistä tanssiesitystä, kiva huomata että niitä on riittänyt!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *