Vihreää teetä lasipalatsin laiturilla

Videon kansikuva Café Lasipalatsin laiturilta

Tämänkertainen videoni kertoo eräästä mukavasta kahvilaterassista aivan Helsingin keskustassa.

Muistat ehkä, kuinka vuosia sitten kirjoitin, miten paljon Helsingin keskusta kaipaa kahvilaterasseja kaljaterassien sijaan.

Café Lasipalatsin laituri Lasipalatsin sisäpihalla, juuri siinä missä reilu 30 vuotta aiemmin odoteltiin busseja pysäkkitolpilla, on tehnyt kannattavan kompromissin myymällä asiakkaille sisältä kahviherkut ja lounaat ja ulkokioskilta puolestaan tajunnanturruttavat.

Käväisin tutustumassa kyseiseen Lasipalatsin laituriin keskellä päivää ja aamupäivän sateen jälkeen terassi oli lähes tyhjillään, niin kuin videolta näet. Voi vain kuvitella, kuinka tilanne on toinen perjantai-iltana, töitten jälkeen.

Kaupungin humina katosi mukavasti jonnekin kauaksi taakse kun istuskelin Lasipalatsin sisäpihalla kaikessa rauhassa Amos Rexin taidemuseon maan päälle ulottuvien mustekalalonkeroiden juurella kauniiden kukkaistutusten vieressä siemaillen vihreää teetä ja nauttien suussasulavan makoisaa gluteenitonta suklaakakkua.

Jos haluat itse kokea vastaavan virkistävän rauhallisen kahvilahetken Helsingin keskustassa, kannattaa ajankohdaksi valita keskikesä ja keskipäivä.

Lasipalatsin kahvilan laituri Helsingin keskusta
Vihreää teetä ja gluteenitonta suklaakakkua

Lue lisää: Näyttely viereisessä Amos Rexin taidemuseossa

Katso lisää: Videoita Euroopasta

Voit lukea tämän postauksen myös englanniksi

3 Comments

    1. Kyllä. Jouduin muuten uudelleenjulkaisemaan kyseisen videon teehetkestä helsinkiläisellä terassilla makoisan suklaakakun kera, sillä YouTube ei ollut jostain syystä osannut ladata videota teräväkuvaisella HD-laadulla ensimmäisellä kertaa. Kummasti tuo YouTubekin yhä vain jaksaa yskiä, 13 vuoden jälkeenkin.

  1. Voi kun olisi uskaltanut kokeilla tätäkin. On vain tämä kesä ollut niin kummallinen, että kaikki on tuntunut niin mahdottomalta. Pari kertaa olen keskustassa käynyt, vaikka asumme Helsingissä. Huoh. Kiitos ihanista kuvista.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.