Turvallinen Henna-tatuointi

Huomasin hiusväripakkauksen kyljessä seuraavan varoituksen: ”Jos olet ottanut mustan hennatatuoinnin ihollesi edes yhden ainoan kerran, on hyvin todennäköistä, että olet allergisoitunut tietämättäsi.”

Päätin tutkia, mistä tämä väite juontaa, sillä tiedän kauniiden väliaikaisten hennatatuointien olevan hyvin yleisiä Intiassa. Löysin selitykseksi, että jossakin jotkut ovat sekoittaneet PPD:tä eli p-fenyleenidiamiinia luonnollisen hennavärin joukkoon saadakseen väristä mustempaa, ja tämä PPD voi todennäköisesti aiheuttaa vakavan allergisoitumisen, joka johtaa pahimmassa tapauksessa kuolemaan. Elikä erittäin aiheellinen varoitus. Tavallista luonnontuotetta mehndiä, punertavaa hennaa, ei siis tarvitse pelätä.

Turvallinen henna-tatuointi

1 Comment

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *