Marina Beach Chennaissa sekä muita matkailuvideoita Intiasta

Tänään haluan esitellä sinulle videon, jonka kuvasin Marina Beachilla Intian itärannikolla hetkenä, jolloin koko ranta oli poikkeuksellisen autio.

Kirjoitin joskus aiemmin, että Marina Beach Chennaissa kuuluu suosikkirantoihini Intiassa, vaikkei se sovellukaan uimiseen tai auringonottoon. Syynä tähän on se, että tapahtumarikas Marina Beach on niin valokuvauksellinen.
Katso lisää valokuvia Chennaista ja Marina Beachista täällä.

Kuvaushetkellä meri oheisessa videossa näytti kutsuvalta. Kokemukseni mukaan meren aallot Intian itärannikolla ovat usein olleet paljon voimakkaammat kuin Intian länsirannikolla – Katso vaikka vertailun vuoksi myös kuvaamani video Intian länsirannikolta ja Goan Cavelossim Beachilta, jonka löydät oheisesta linkistä.

Muistat ehkä, että vuonna 2004 valtasi tsunami nämä maisemat Intiassa Tamil Nadun rannikolla. Tsunamista on onneksi toivuttu hyvin, eikä tsunamia kymmenen vuotta myöhemmin huomannut Chennaissa koskaan edes tapahtuneen. Toki monsuuniaikaan saatetaan Chennaissakin yhä kärsiä pahoista tulvista, niinkuin olemme ulkomaisista uutisista saaneet lukea.

Vaikka Chennai tunnetaankin varsin hyvin omasta Tamil Cinemastaan, Kollywoodista, on siellä kuvattu myös yksi varsin mukava Bollywood-elokuva nimeltään Chennai Express, jonka pääosissa nähtiin Deepika Padukone ja Shah Rukh Khan.
Vuonna 2013, kun Chennai Express alunperin julkaistiin, nähtiin se myös suomalaisessa leffateatterissa – lue Indivuen arvio Chennai Express -elokuvasta tässä linkissä!

Suomesta Intian Chennaihin

Jos haluaisit itse matkustaa Suomesta Chennaihin, onnistuu se tätä nykyä joko lentämällä Helsingistä Delhiin ja ottamalla Delhistä jatkolento tai juna Chennaihin. Toinen vaihtoehto on lentää Helsingistä Goaan ja ottaa sieltä juna Chennaihin.

Junamatka Goasta Chennaihin kestää n. 1 1/2 vuorokautta ja vie sinut läpi Intian lännestä itään, pysähtyen mm. Karnatakan osavaltion pääkaupungissa Bangaloressa. Länsimaisiin mukavuuksiin tottuneelle voi etenkin yöpyminen junassa kysyä rohkeutta ja kärsivällisyyttä.
Etenkin länsi-Intiassa tarjoaa junamatka kuitenkin kauniita sykähdyttäviä maisemia, kuten voit nähdä seuraavalla kuvaamallani videopätkällä Chennai Express -junasta matkalla Chennaista Goaan:

Löydät lisää matkailuun ja nähtävyyksiin liittyviä suomalaisen matkabloggaajattaren kuvaamia videoita Intiasta täältä – nauti visuaalisesta matkastasi ja matkusta rohkeasti!

Englanninkielisen version tästä artikkelista löydät indivue.com:ista – 
Find the English version of this article from this link

2 Comments

  1. Hyvä pointti. Frankfurtin kauttahan sitä 12v. sitten Intiaan aina lennettiinkin, kun ei ollut suomalaista lentoyhtiötä Intiaan päin kulus 🙂

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *