Facebook-helmet helmikuulta 2018

Facebookin maine on viime aikoina ollut kovan kritiikin alla,
mutta juurikin Indivuen Facebook-sivua seuranneet tietävät, että Helsingissä nähtiin ja koettiin helmikuussa monta Intiaan liittyvää tapahtumaa.

Yksi näistä tapahtumista oli India Travel Diaries, joka oli kaksi-iltainen tapahtuma, jonka Intian Suomen Suurlähetystö ja Suomi-Intia-Seura järjestivät.
Tapahtumassa neljä suomalaista Intian matkaajaa kertoivat matkakokemuksistaan Intiassa, ja kuulijat saivat tutustua mm. Chennaihin Intian Itä-rannikolla, Varanasiin Pohjois-Intiassa sekä Intian Länsirannikolta löytyvän Hampin nähtävyyksiin.

India Travel Diaries -iltojen päätteeksi osallistujat saivat nauttia intialaisia maistiaisia Ravintola Lounastuulen malliin. Kyseinen Ravintola Lounastuuli sijaitsee Espoossa ja taitaa niin suomalaisen kuin intialaisen menun.

Nojatuolimatkoja Intiaan saivat kokea myös Indivuen lukijat ja katsojat Facebookissa helmikuussa –

Matka Bollywoodiin -teosta päivitettiin, vaikka Bollywood-leffa-arviot ovatkin olleet hieman paitsiossa viime aikoina. Löydät kyseisestä online-opuksesta kuitenkin paljon suosituksia tämän vuosituhannen parhaimpiin Bollywood-leffoihin, jotka sopivat suomalaiseen makuun.

Myös Matka Goaan -teosta päivitettiin helmikuussa, ennennäkemättömillä videoilla Goasta!

Helmikuussa Veda-taidetta sivuttiin myös Indivuen sivustolla.

Huom. Kaikki tämän artikkelin liitteenä olevat Facebook-kuvalinkit näkyvät sinulle vain,
jos selaimesi antaa sille myöten.
Facebookin kuvalinkit eivät näy blogipäivitysten sähköpostitilaajille toisin kuin tekstit,
vaan sinun täytyy tulla nimenomaan lukemaan ne Indivuen sivustolle!

Mutta jos veda-taide olisi digitaalista, voisi se videolla näyttää vaikkapa tältä:

Jos taas taide olisi undergroundia, voisi se YouTubessa näyttää puolestaan tältä:

Lopuksi vielä maininta Helsingin Yliopiston, Intian Suurlähetystön ja Suomi-Intia-seuran maaliskuussa järjestämästä konferenssista, joka järjestettiin Tieteiden talolla Helsingissä.

Tuo mielenkiintoinen konferenssi on nyt takanapäin, enkä varmaan koskaan unohda sitä tieteellistä taustakartoitusta, minkä luennoitsija Virpi Hämeen-Anttila oli laatinut Pancatantralle, jonka aiemmin tunsin pelkästään opettavaisena intialaisten eläin- ym. satujen ja tarinoiden kokoelmana.

Kävi myös ilmi, että Virpi Hämeen-Anttila on itse suomentanut Pancatantran! Tuota teosta löytää tätä nykyä mm. antikvariaateista.

Sanskritin kielisten tekstien konferenssissa minulla oli ilo tavata myös Måns Broo, jonka pitämä mainio luento sai kuulijansa haikailemaan takaisin koulun penkille. Måns Broo:han on henkilö Patanjalin joogasutrien suomennoksen takana ja tuo kyseinen suomennos tunnetaan nimellä Joogan filosofia. Tuolle suomennossaavutukselle nostettiinkin hattua tässä blogissa suomennoksen ilmestymisvuonna 2010.

Vaan tiesitkös, että Helsingin Yliopistossa voi opiskella hindiä?
Oppilaita otetaan seuraavan kerran sisään keväällä 2019.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *