Matkalle vieviä teoksia Helsingin Kirjamessuilla vuonna 2020

Kirjamessut 2020 bloggaaja

*Blogiyhteistyössä: Helsingin Kirjamessut

Matkailu on omalta osaltani tällä hetkellä pannassa, ja niin on varmasti hirvittävän monella muullakin. Jopa perinteiset lokakuiset Helsingin Kirjamessut vietetään ainoastaan kotisohvalla verkon kautta. 

Kolmatta päivää olen saanut ihailla, miten hienot Kirjamessut verkkoon onkaan saatu aikaiseksi. Kolmelta lavalta, Esplanadi, Senaatintori ja Töölö, on voinut katsoa mielenkiintoisia keskusteluja ja kirjaesittelyjä, joista uusimpana riemastutti hetki sitten päättynyt Tuomaisen ja Vuorisen keskustelu kirjallisuudesta. Teknisiä ongelmia messujen aikana on näkyvästi ollut vain vähän.

Listaankin tähän oheen puolen tunnin pituisia Kirjamessuohjelmia, jotka kertovat teoksista, jotka vievät lukijansa matkalle, Suomeen tai ulkomaille. Osa näistä ohjelmista on vielä tulematta ja ne nähdään tänään lauantaina ja huomisen sunnuntain aikana. 

Kirjamessujen kokoaikalippu oikeuttaa katsomaan kaiken kirjamessujen ohjelman suorana ja lisäksi ohjelmatallenteet kyseisten neljän päivän ajalta jälkikäteen aina 8.11. asti.

Indivuella on ilo arpoa pääsylippu Kirjamessuille, jolla pääset katsomaan kyseisiä messuja aina marraskuun alkuun saakka.

Nopein saa lipun, eli ensimmäinen henkilö, joka tykkää Indivuen Facebook-sivusta https://www.facebook.com/indivue/ sekä lähettää kuvakaappauksen tai muun todisteen omasta Facebook tykkäämisestään sähköpostilla osoitteeseen indivue @ gmail.com, saa paluupostissa kokoaikalipun Kirjamessuille verkossa.

Matkalle vieviä teoksia Helsingin Kirjamessuilla verkossa vuonna 2020

  • Ossi Määtän kirjoittama Kevytretkeilijän opas kertoo parhaat vinkit varusteiden keventämiseen ja Suomen luonnossa retkeilyyn.
  • Tommy Orangen esikoisromaani Ei enää mitään on harvinainen Amerikan alkuperäisväestöstä kertova suomennettu romaani.
  • Eeva Klingbergin teos Syvän maan juuret vie lukijansa 1970-luvulle Alabamaan.
  • Marjo T. Nurmisen teos Itämeren tarina on aikamatka ja matkaopas Itämeren maailmaan karttojen matkassa.
  • Ella Kannisen teos Minun Italiani kertoo, mitä opittavaa meillä olisi italialaisesta joustavuudesta.
  • Joonas Konstigin Vaaran vuodet on elävä ajankuva toisen maailmansodan jälkeisestä Suomesta.
  • Juha Hurmeen Suomi on kulttuurishistoriallinen katsaus kirjailijoihin ja ekologinen näkemys luonnosta.
  • Kuin kiehuvaan liemeen -teos kertoo Helena Puolakan tiestä kansainvälisen ravintolamaailman huipulle.
  • Kiinan suurin harppaus on toimittaja Katarina Baerin ja valokuvaaja Kalle Koposen kirja ei-liberaalista ja ei-demokraattisesta Kiinasta.
  • Madventures Suomi -teos kertoo Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin parhaimmat vinkit kotimaan matkailuun.

Näistä ja lukuisista muista mielenkiintoisista uutuusteoksista pääsee kuulemaan ensimmäinen vaaditunlaisen sähköpostin Indivuelle lähettänyt FB-tykkääjä, joka saa siis paluupostissa pääsylipun Kirjamessuille. Lisäksi, kaikkien muiden samalla tavoin sähköpostilla kommentoineiden FB-tykkääjien kesken arvotaan toinen messulippu ja osallistumisaikaa on Kirjamessujen päättymiseen, eli su 25.10. klo 18, saakka.

Kannattaa osallistua, sillä pääset näkemään koko Kirjamessut myös jälkikäteen!

Onnea arvontaan!

Lue myös Verkkokirjamessujen tärpit vuonna 2020

Published by

INDIVUE

Travel and art; blogging and photography, online since 2005