NATO-maat matkakohteina

Arvioitu lukuaika: 6 minuuttia

Suomi on tänään 4.4.2023 liittynyt virallisesti sotilasliitto NATO:on, jossa kaikki NATO-maat ovat liittoutuneet keskenään yhteisen turvallisuuden, puolustuksen ja poliittisen yhteistyön vuoksi. Tässä ovat kaikki 31 NATO-maata aakkosjärjestyksessä, nimilinkeistä löydät lisätietoa –

  1. Alankomaat
  2. Albania
  3. Belgia
  4. Bulgaria
  5. Espanja
  6. Iso-Britannia (Yhdistynyt kuningaskunta)
  7. Islanti
  8. Italia
  9. Kanada
  10. Kreikka
  11. Kroatia
  12. Latvia
  13. Liettua
  14. Luxemburg
  15. Montenegro
  16. Norja
  17. Pohjois-Makedonia
  18. Portugali
  19. Puola
  20. Ranska
  21. Romania
  22. Saksa
  23. Slovakia
  24. Slovenia
  25. Suomi
  26. Tanska
  27. Tšekki
  28. Turkki
  29. Unkari
  30. Viro
  31. Yhdysvallat

Kaikki NATO-maat tarjoavat matkailijoilleen monenlaisia mielenkiintoisia kohteita ja elämyksiä. Tässä lyhyt kuvaus siitä, mitä kukin maa tarjoaa matkailijoille, nimilinkeistä löydät lisätietoa –

  1. Alankomaat: Alankomaat tarjoaa kauniita historiallisia kaupunkeja, kuten Amsterdam ja Haag, sekä kauniita maaseutukohteita, kuten Kinderdijkin tuulimyllyt ja Keukenhofin kukkapuutarha. Alankomaat tunnetaan tuulimyllyistä, kanavista, kukkakedoista, taiteesta ja kulttuurista.
  2. Albania: Albania on Välimeren maa, joka tarjoaa upeita rantoja, kauniita vuoristoja, historiallisia kaupunkeja ja herkullista ruokaa.
  3. Belgia: Belgia on maa, joka tarjoaa upeita historiallisia kaupunkeja, kuten Bryssel ja Brugge, sekä herkullista suklaata ja olutta. Se on myös kotimaa Euroopan unionille ja NATO:lle.
  4. Bulgaria: Bulgaria tarjoaa kauniita rantoja, historiallisia kaupunkeja ja henkeäsalpaavia vuoristoja. Suositeltavia kohteita ovat Plovdiv, Veliko Tarnovo ja Mustanmeren rannikko.
  5. Espanja: Espanja on suosittu lomakohde, joka tunnetaan aurinkoisista rannoista, kulttuurista, ruuasta ja juomasta. Barcelonan, Madridin ja Sevillan kaupungit ovat matkailijoiden suosiossa.
  6. Iso-Britannia (Yhdistynyt kuningaskunta): Iso-Britannia on kiehtova matkailumaa, joka tarjoaa kaikkea perinteisestä teekulttuurista moderneihin kaupunkeihin. Lontoo, Skotlanti ja Wales ovat suosittuja matkakohteita.Iso-Britannia tarjoaa myös kauniita luontokohteita, kuten Lake Districtin kansallispuisto ja Skotlannin Ylämaat.
  7. Islanti: Islanti on maa, joka tarjoaa upeita luontokohteita, kuten Jökulsárlón-jäätikköjärvi, kuumia lähteitä ja komeita vesiputouksia. Reykjavik on myös suosittu kaupunkikohde.
  8. Italia: Italia on kaunis maa, joka tunnetaan taiteesta, historiasta, kulttuurista ja herkullisesta ruoastaan. Rooma, Venetsia, Firenze ja Toscanan maaseutu ovat matkailijoiden suosiossa.
  9. Kanada: Kanada on valtava maa, joka tarjoaa upeita kansallispuistoja, maailmankuuluja kaupunkeja, kuten Toronto ja Vancouver, sekä hiihtokeskuksia kuten Whistler. Kanadalla on myös upeita luontokohteita, kuten Banffin kansallispuisto ja Niagaran putoukset, sekä historiallisia kaupunkeja, kuten Quebec ja Toronton.
  10. Kreikka: Kreikka on Välimeren helmi, joka tarjoaa upeita rantoja, historiallisia kohteita, kuten Akropolis ja Delos, sekä herkullista ruokaa. Kreikan saaret, kuten Santorini ja Mykonos, ovat myös suosittuja matkakohteita.
  11. Kroatia: Kroatia on kaunis Välimeren maa, joka tarjoaa kristallinkirkkaita vesistöjä, historiallisia kaupunkeja ja upeita rantoja ja saaria. Dubrovnik, Split ja Hvar ovat suosittuja matkakohteita.
  12. Latvia: Latvia tarjoaa upeaa luontoa, kauniita rantoja, kaunista arkkitehtuuria ja herkullista ruokaa. Suosittuja matkakohteita ovat Riika, Jurmala ja Sigulda.
  1. Liettua: Liettua tarjoaa historiallisia kaupunkeja, kuten Vilna ja Kaunas, sekä upeita luontokohteita, kuten Kuršių Nerijan kansallispuisto ja Dzūkijan kansallispuisto.
  2. Luxemburg: Luxemburg on pieni maa, joka tarjoaa kauniita historiallisia kohteita, kuten Luxemburgin linna ja Vanhakaupunki, sekä upeita luontokohteita, kuten Ardennien metsät.
  3. Montenegro: Montenegro tarjoaa upeita rantoja, kauniita vuoristoja, historiallisia kaupunkeja, kuten Kotor ja Budva, sekä upeita kansallispuistoja, kuten Durmitorin kansallispuisto.
  4. Norja: Norja tarjoaa upeita vuoristoja, kauniita rantoja, historiallisia kaupunkeja, kuten Bergen ja Oslo, sekä upeita luontokohteita, kuten Lofotenin saaret ja Preikestolenin vaellusreitti.
  5. Pohjois-Makedonia: Pohjois-Makedonia on maa, joka tarjoaa historiallisia kaupunkeja, kuten Skopje, sekä upeaa luontoa, kuten Mavrovon kansallispuisto.
  6. Portugali: Portugali on suosittu lomakohde, joka tarjoaa kauniita rantoja, historiallisia kaupunkeja ja hyvää ruokaa. Lissabon, Porto ja Algarven rannikko ovat matkailijoiden suosiossa.
  7. Puola: Puola on maa, joka tarjoaa monipuolista kulttuuria, historiallisia kaupunkeja ja hyvää ruokaa. Varsova, Krakova ja Gdansk ovat suosittuja matkakohteita.
  8. Ranska: Ranska on tunnettu maailmanlaajuisesti kulttuuristaan, kauniista maisemistaan ja herkullisesta ruoastaan. Pariisi, Nizza, Lyon ja Normandian rannikko ovat suosittuja matkakohteita.
  9. Romania: Romania tarjoaa kauniita vuoristoja, historiallisia kaupunkeja, kuten Bukarest ja Sibiu, sekä Draculan linnan, Branin linnan.
  10. Saksa: Saksa tarjoaa historiallisia kaupunkeja, kuten Berliini ja München, upeita vuoristoja, kuten Baijerin Alpit, sekä upeita luontokohteita, kuten Reinin rotko.
  11. Slovakia: Slovakia on kaunis maa, joka tarjoaa upeita luontokohteita, kauniita kaupunkeja, kuten Bratislava, ja historiallisia linnoja.
  12. Slovenia: Slovenia on pieni Välimeren maa, joka tarjoaa upeaa luontoa, kuten Triglavin kansallispuisto, kauniita järviä ja historiallisia kaupunkeja, kuten Ljubljana ja Bled.
  13. Suomi: Suomi on ihana matkailumaa, joka tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä ja kauniita luontokohteita. Suomessa voi nauttia puhtaasta ja raikkaasta luonnosta, hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta, sekä aktiivisesta lomasta esimerkiksi hiihdon, patikoinnin, pyöräilyn tai melonnan parissa. Suomen kauniit kaupungit, kuten Helsinki, Turku ja Tampere, ovat myös suosittuja matkakohteita.
  1. Tanska: Tanska on maa, joka tarjoaa upeita rantoja, historiallisia kaupunkeja, kuten Kööpenhamina ja Odense, sekä kauniita saaria, kuten Bornholm. Muita nähtävyyksiä ovat Legoland ja Tivoli-puisto.
  2. Tšekki: Tšekki tarjoaa historiallisia kaupunkeja, kuten Praha ja Český Krumlov, sekä upeita luontokohteita, kauniita vuoristoja ja luontoa.
  3. Turkki: Turkki on maa, joka tarjoaa upeita rantoja, historiallisia kaupunkeja, kuten Istanbul ja Efesoksen antiikin rauniot, sekä upeita luontokohteita, kuten Kappadokian kuumat ilmapallolennätykset.
  4. Unkari: Unkari on maa, joka tarjoaa historiallisia kaupunkeja, kuten Budapest ja Szentendre, upeita kylpylöitä ja hyvää ruokaa, sekä kauniita luontokohteita, kuten Balatonin järvi ja Bükkin kansallispuisto.
  5. Viro: Viro on maa, joka tarjoaa kauniita historiallisia kaupunkeja, kuten Tallinna ja Tartto, sekä upeita luontokohteita, kuten Lahemaa-kansallispuisto ja Saarenmaan saari.
  6. Yhdysvallat: Yhdysvallat on suuri maa, joka tarjoaa monipuolisia matkailukohteita, kuten New Yorkin kaupunki, Grand Canyonin kansallispuisto ja Havaijin upeat rannat, unohtamatta Los Angelesia ja Miami Beachia.

Tutustu myös visuaaliseen matkaoppaaseeni INDIVUE – Matka Eurooppaan.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *